Engagerande livesändningar

Livestreaming – direktsändning på webben

Vi hjälper dig med att livesända dina event på webben. Livestreaming ger dig möjlighet att nå ut till många människor samtidigt, oavsett var de befinner sig. Det är perfekt för dig som behöver nå ut till en geografiskt utspridd målgrupp, medarbetare som jobbar hemifrån eller bara söker ett kostnadseffektivt alternativ till fysiska event.

Livestreaming utan teknikbekymmer

Om du visste att tekniken skulle fungera helt utan problem – vad skulle då hindra dig från att genomföra din första livesändning på webben? Inte så mycket gissar vi, eftersom tekniken är det som flest oroar sig för innan de provat sända live för första gången.

I oss hittar du en trygg partner som säkerställer att inga teknikproblem strular till det. Du kan helt och hållet koncentrera dig på det som ska kommuniceras och på dialogen med gäster och tittare. Tillsammans väljer vi en teknisk plattform och anpassar den för ditt event för att erbjuda bästa möjliga upplevelse för din publik.

Förberedelser som ger en bättre livesändning

Våra projektledare hjälper dig med planering och koordination runt eventet för att säkerställa att inget blir bortglömt innan sändningen, att alla presentationer är förberedda och att eventuellt förproducerat material finns på plats. Vi ger alla presentatörer möjlighet att testa tekniken i förväg.

Redan när planeringen startar får du tillgång till våra checklistor och mallar där du ser vilket material som behöver förberedas och vilka resurser som behöver finnas på plats under själva livesändningen.

Återutsändningar och återanvändning

Ingenting, absolut ingenting hindrar dig från att göra livesändningen tillgänglig för din publik även i efterhand, antingen som schemalagda återutsändningar eller som inspelningar som finns tillgängliga via din hemsida.

Att klippa ut särskilt bra och lyckade delar av livesändningen kostar inte mycket, men ger dig bra material till dina sociala kanaler där video är ett av de mest framgångsrika formaten du kan använda.

Vi hjälper dig maximera användbarheten av din sändning så att den ger ett värde som varar länge.

Livestreaming för marknadsföring eller intern-kommunikation

Du som är ansvarig för marknadsföring eller kommunikation på din arbetsplats är van att hantera många olika kanaler och format, men när det kommer till direktsända event är det tryggt med en partner som kan både tekniken och som hjälper till med planering och förberedelser.

Vi gör din livesändning enklare och mer kostnadseffektiv att producera genom att använda en färdig teknisk plattform som anpassas för att passa din grafiska profil. Checklistor för förberedelser och mallar för körschema återanvänds och förfinas baserat på tidigare genomförda sändningar.

Livestreaming för eventföretag

Vi hjälper dig som organiserar event åt andra med att livesända hela eller delar av eventet online. Vi har egna kameror och teknik som räcker för de flesta event. När det gäller de allra största produktionerna står vi i stället för planering, förberedelser och produktion av förinspelat material till sändningen. Oavsett storlek på event tar vi ansvar för livesändningen, och du får utrymme att fokusera på alla andra delar av eventet.

Livestreaming för offentlig sektor

Du som jobbar i en offentlig verksamhet behöver förhålla dig till LOU. Då kan det vara bra att veta att vi på Watermark gärna går in som underleverantör till den kommunikationsbyrå ni eventuellt redan har avtal med. Du är också välkommen att informera oss om aktuella upphandlingar där våra tjänster passar in.

5 fördelar med livestreaming

  • Du kan nå hela din målgrupp samtidigt. Det är speciellt fördelaktigt om din målgrupp är geografiskt utspridd.

  • 82% föredrar att se livestreaming istället för vanliga inlägg på sociala medier.

  • 80% skulle hellre se en livestream än läsa ett blogginlägg.

  • Du kan få feedback från dina tittare live under sändningen och använda den för att skapa en tvåvägskommunikation som ger större dynamik.

  • Livestreaming förstärker varumärkesigenkänningen med 139%.

Vill du genomföra en livesändning?

Kontakta mig så berättar jag hur du kan lyckas med din livesändning!

Jonathan Vahlkvist
Digital Marketing Specialist / Livestream Producent
jonathan@watermark.se
073-972 13 83

Läs också

FILMPRODUKTION

Reklamfilmer, företagsfilmer och
informationsfilmer – vi hjälper dig
att berätta din historia!

HYBRIDEVENT

Så ger du en bra upplevelse
både till de som deltar på plats
och de som deltar online.