Hybridmöten

 

Möjligtvis, möjligtvis får vi snart träffas som vanligt igen. Förhoppningsvis så kommer den dagen närmare och närmare i takt med att fler får sina vaccin. Vi ser fram emot att få träffa våra kunder och samarbetspartners mer regelbundet och umgås utan att behöva tänka på avstånd och annat. Vi är inte där än och vi får hålla ut en liten stund till.

Men vad händer sen? 

Kommer allt bli precis som det var förrut? Kommer man åka runt på lika mycket som man gjorde tidigare? Jag hoppas inte det. En av dom saker som öppnat upp sig det senaste året är acceptansen att ha möten på distans. Även om det kan vara tråkigt att inte träffas ibland så är det otroligt smidigt. Det sparar tid och pengar att kunna ha möten som avlöser varandra fast på olika platser i landet. 

Vi tror att fortsättningen blir en blandning av fysiskt och digitalt

Vårt arbete ligger i det digitala. Och vår utmaning ligger i att föra samman de två världarna. Vi tror att det går! Vi tror att människor kommer vilja ha möjligheten att välja. Vi letar ständigt efter nya sätt att få människor att interagera digitalt. Att engagera sig fast man sitter framför en dator. Det går och i vissa fall fungerar det bättre. Utvecklingen går definitivt åt det digitala hållet. Där kommer hybriden mellan det fysiska och det digitala vara centralt för att så många som möjligt ska ha möjlighet att vara med. Vara med och påverka, vara med och göra sin röst hörd. 

Det är en spännande utveckling vi har framför oss!

 

Läs mer

Över 70 000kr insamlat till EFI Fadder!

I slutet av 2015 åkte Watermark till Rumänien för att göra en film om EFI-fadder till deras 25-års jubileum. Det blev möten med fantastiska människor och ett underbart land. Arbetet med EFI har fortsatt under åren och nu fick vi möjlighet att hjälpa dem skapa ett digitalt event som ersatte deras årliga dag. Live från Linköping gjordes ett insamlingsevent som gav över 70 000kr i donationer till EFI´s arbete. Det kommer bli fler livesändningar och vi är otroligt glada över att få vara med på denna fantastiska organisations resa. 

Läs mer

Digitala möten – hur gör man?

Har du funderat på att hålla dina möten digitalt istället för fysiskt? I skrivande stund finns det många skäl till att man kanske inte bör hålla alla sina möten fysiskt utan samla de intressenter, man behöver ha möten med, på olika platser och ändå komma i kontakt med dem. 

Hur gör man? Behöver man alltid vår hjälp? Kan du hålla din föreläsning precis som planerat eller behöver du ställa om och göra något annorlunda? 

Hur genomför du enkla videomöten?

Detta kanske du redan har koll på? Det går enkelt idag att koppla upp sig med tjänster som Google Hangouts, Microsoft Team eller Skype. De första två kanske lämpar sig bäst för telefonmöten där du själv kan dela din egen skärm och visa olika innehåll. Detta fungerar bra i mindre sammanhang där alla har möjlighet att prata och det kanske bara krävs en laptop. 

Behöver du hjälp med detta? Hör av dig till oss så kan vi referera dig vidare till rätt företag. 

Hur genomför du större möten eller seminarium?

Har du ett möte/seminarium/föreläsning som är lite större och där du kanske behöver en powerpoint, vill ha bättre ljud på den som talar eller är i behov av riktigt bra videokvalité för de som tittar. Då kan vi hjälpa dig. Vi har möjlighet att sända på samma plattformar som du vanligtvis använder men göra det med en professionell produktion. Produktionen i sig behöver inte vara stor men du vill ändå ha det lilla extra och behöver hjälp med uppsättning och vilka kanaler du ska synas på, då är du välkommen till Watermark. 

 

Läs mer

Livestreaming av event – en checklista

Har du funderat på att livesända ditt event eller föreläsning? Du är inte ensam. Det kan vara ett perfekt sätt att nå människor som inte kan ta sig till ditt event eller kanske för att nå ut till en bredare publik. Det är många saker man behöver tänka på när man ska livesända. Men det kanske inte är allt som du ska behöva tänka på. Du ska ju också förvänta dig en bra sändning från ett produktionsbolag som vårt.  Men här kommer några frågor som du skulle behöva svara på för att vi ska kunna leverera en så bra produktion som möjligt. 

Vi hjälper dig alltid att svara på frågor som du inte själv har svaret på. Hör av dig till oss så tar vi diskussionen vidare och hjälper dig att komma igång.

Är programmet anpassat för livesändnignar?

För att sända live en hel dag krävs förberedelser. Kanske behöver du ha någon som kan vara värd för sändningen. Kanske ska du ha en paneldebatt för att starta en diskussion framför tittarna. Det finns många format som lämpar sig för livesändning. Det enda som egentligen inte lämpar sig är när det inte händer någonting. Så vad visar du när resten av konferensdeltagarna är på fikarast och har samtal med sina kollegor, leverantörer eller kunder? Fundera på om du har något material som du kan sända för att tittaren inte ska förlora intresset. Var också tydlig med tittaren med vad de kan förvänta sig och se till att hålla alla tider. En tablå kan vara guld värd för tittaren så länge man håller sig till programmet. Kom till oss med ditt program så tittar vi på det tillsammans om kommer med förslag för att engagera tittarna. 

Vilka kanaler kommer du sända i?

Var finns din publik? Finns det andra kanaler dina kunder finns i? Det kan vara värt att ta en extra titt på var man kan nå ut om du vill synas. Livesändningar är populära att titta på och rankas högt av sociala medier på grund av deras tittarvärde. Livesändningar har i snitt längre tittartid än en vanlig video som läggs upp av företag. Här har du guldläge att nå igenom bruset med rätt budskap. 

Många kanaler är gratis att använda och ofta kan det vara värt att sända på flera kanaler samtidigt för att få så stort genomslag som möjligt. 

Vad ska du förvänta dig av ett produktionsbolag?

Vi kan inte svara för andra bolag. Men för oss så är det viktigt att alltid leverera teknik som inte innebär några störningar för tittarna. Att kvalitén på ljud och bild alltid håller hög klass är viktigt för oss och våra kunder. Andra saker som vi tycker är viktigt är att:

  • Hjälpa våra kunder få till innehåll som engagerar
  • Vara på plats i god tid för att hinna förbereda alla inblandade på vad som ska hända
  • Stämma av med lokalen man ska vara i om speciella förutsättningar

Vår egen checklista för varje event är lång. För att du som kund ska kunna vara trygg att ditt budskap inte hindras av tekniska problem eller yttre omständigheter. 

 

Ska du livesända ditt event? 

Självklart! Vi ser till att ditt budskap når ut och utökar din publik. 

Vill du veta mer?

Cahtta me oss om ditt upplägg eller slå en signal så får du den hjälp du behöver för att komma igång och planera.

Läs mer

Northspawn 2020

Nu är planeringen igång för NorthSpawn 2020 och biljetterna har previs släppts. Vi är riktigt stolta över att få vara med på den resan. Här ser du teamet som får allt att hända och har skapat ett riktigt bra event 2 år i rad. Årets event kommer inte bli sämre. Boka upp 24-26 Oktober i kalendrarna för att få vara med på Västerås bästa event 2020. 

För mer information om eventet, besök northspawn.se 

Vi ses där! 

Läs mer Inga kommentarer

Viktor Rommedahl
VD/Creative director
0733-30 40 05
viktor@watermark.se

 

David Sturesson
Creative Director
david@watermark.se

 

Tim Palmqvist
Kundansvarig/Producent
0704-18 89 01
tim@watermark.se

 

Hitta hit

Watermark Media Lab
Port Anders Gata 9
722 12 Västerås

Vägbeskrivning