Så fungerar vår uppdaterade mall för körscheman!

28 mars, 2024

Ny version av körschemat – här är ändringarna.

Om du har använt dig av vår mall för körschema tidigare så kommer du känna igen dig i den nya versionen. Designen är densamma men version 2.0 är fylld med nya funktioner som möjliggör en ännu smidigare produktion.

Stagetimer.io implementation

Ett bra och tydligt körschema i all ära, men vad gör det om ingen vet vilken programpunkt som är igång eller hur lång tid det är kvar till nästa? Det är där som stagetimer.io kommer in i bilden. Stagetimer är en klocka som räknar ner från varje programpunkt så att du i produktionen, eller talangen på scenen har full koll på hur mycket tid det är kvar på nuvarande programpunkt. Du kan anpassa

färgerna så att klockan är orange när det är 3 minuter kvar, och röd när det är 1 minut kvar till exempel. Du kan även från webbpanelen skicka meddelanden till klockan eller aktivera “flash” för att påkalla uppmärksamheten till stagetimern. Såhär kan en helt vanlig stagetimer skärm se ut:

Så hur fungerar implementationen?

Det är enkelt. I den nya mallen finns det en knapp på höger sidan med texten “Exportera tider för användning på Stagetimer.io”. När du klickar på den så plockar mallen informationen från ditt körschema på förstasidan, och exporterar det till ett nytt dokument. Det dokumentet sparas i din fil för nedladdningar. Sedan är det bara att importera filen i Stagetimer. Hur du importerar en CSV fil i Stagetimer kan du läsa mer om här.

För att få knapparna i dokumentet att fungera måste du tillåta makrofunktioner i dokumentet. Det gör du genom att högerklicka på filen och öppna upp dess egenskaper. Sedan väljer du att kryssa i unblock och klickar på spara.

Anpassad för utskrift!

En väldigt efterfrågad funktion är att körschemat ska vara anpassat för utskrift, något som är implementerat till version 2.0. Nu kan du skriva ut den första fliken och körschemat passar på ett A4 i liggande format. Kom ihåg att enbart skriva ut sida 1-2.

Om du inte använt vårt körschema förut så kan du läsa mer om mallen och dess innehåll här.

Lycka till!

Till toppen